Actueel Actueel

Corona-besluiten

Besluiten vanaf 23 mei 2021

-Kerkdiensten met maximaal 30 bezoekers (inclusief kinderen) mogelijk
-Telefonische opgave is verplicht (vrijdagavond tussen 18.30-20 uur)
-Er is nog geen samenzang mogelijk; maximaal 4 voorzangers.
-Het aantal bezoekers, is exclusief de organisatie

-Groepswerk en jeugdwerk weer mogelijk; De Rank is hiervoor beschikbaar
-Pastoraal werk en bezoekjes; voorzichtigheid in thuissituaties (1,5 meter afstand)
-KND Plus start weer op in juni en juli 2021.

Besluiten tot 1 januari 2021

-Kerkdiensten met maximaal 50-55 mensen (opgave is niet nodig, vol=vol)
-Vanaf september weer gastpredikanten
-Groepswerk en jeugdwerk weer mogelijk; Groepswerk thuis wordt afgeraden (max. 6 gasten en 1,5 meter). De Rank is hiervoor beschikbaar
-Pastoraal werk en bezoekjes; voorzichtigheid in thuissituaties (1,5 meter afstand)
-Geen 'grootschalige' activiteiten dit seizoen, zoals filmavond of kerstactiviteiten. Hoewel we het een gemis vinden, is het risico te groot dat mensen te dicht op elkaar (gaan)zitten.
-Over viering avondmaal moet de kerkenraad nog een besluit nemen.

Per oktober wordt het kerkblad Tsjerketwirre weer verspreid; de kerkbrief aan huis vervalt (laatste uitgave medio september). De wekelijkse kerkbrief bij de diensten is er weer vanaf zondag 13 september.

Nieuwe maatregelen tot 1 september 2020
Ongetwijfeld heeft u gehoord dat er weer beperkt kerkdiensten gehouden mogen worden. Dat gaat echter niet zomaar. De Protestantse Kerk in Nederland heeft voorgeschreven dat iedere gemeente eerst een gebruiksplan moet opstellen om de veiligheid te waarborgen. Daar gaan we mee aan de slag.

In de zomerperiode, tot 1 september, kiezen we daarom voor alleen online diensten. Daarbij speelt ook de veiligheid van het samen zingen. We gaan door met het uitzenden van vieringen via Kerkomroep, kerktelefoon en YouTube. 

De erediensten worden in de komende tijd afwisselend geleid door onze predikante en de Liturgie Commissie.

Tot 1 juni
Door de Corona-maatregelen zijn tot 1 juni 2020 alle samenkomsten verboden. Dit betekent dat alle (reguliere) kerkdiensten en andere kerkelijke activiteiten tot 1 juni zijn geannuleerd. Ook Hemelvaart en Pinksteren kunnen niet samen in de kerk worden gevierd. 

Kerkbrief
Gemeenteleden ontvangen de komende periode tweewekelijks een kerkbrief. Hiermee willen we u persoonlijk informeren over nieuws uit eigen gemeente. Het kerkblad vervalt hiermee in deze periode.
Vrijwilligersavond 2020
Op vrijdag 31 januari was de vrijwilligersavond van de kerk. Alle mensen die zich op wat voor manier dan ook, inzetten voor de kerk, waren van harte uitgenodigd. We zijn verheugd met zo’n grote groep mensen die zich inzetten in het helpen en omzien naar elkaar, met een kaartje, bloemetje of goed gesprek. Maar ook in commissies, de schoonmaak, het maken van kerkblad of kerkbrief, financieel beheer, taxidienst, het organiseren van bijeenkomsten en gespreksgroepen, muzikaal, liturgisch etc. Teveel om op te noemen.

Vrijwilligers maken het verschil
Het werd een hele gezellige avond met zo’n 55 aanwezigen in De Rank. Alle aanwezigen, en ook de vrijwilligers die er deze avond niet bij waren. Dank! De foto’s staan in het fotoalbum.

De kerkenraad
 

 

terug