Stichting GAVE Stichting GAVE
Stichting Gave is een interkerkelijke organisatie voor het werk onder vluchtelingen en asielzoekers in Nederland. Gave verlangt ernaar dat de vluchteling die naar ons land komt, wordt gezien en geliefd.
Er zijn veel vluchtelingen in ons land. Gevlucht uit een oorlogssituatie, uitzichtloosheid, chaos of onderdrukking. Ontheemd komen ze hier. In onzekerheid wachten ze of ze mogen blijven.

Een vluchteling verlangt ernaar om gezien te worden. Niet als een nummer, of als bedreiging van onze cultuur. Maar gewoon als een persoon. God ziet de vluchteling en wil dat wij met Zijn ogen naar hem kijken.

Gave maakt kerken en christenen bewust van de roeping om vluchtelingen gastvrij te ontvangen. Gave inspireert, traint en ondersteunt christenen. Verder is Gave een kenniscentrum omtrent vluchtelingen en komt op voor de rechten van christen-asielzoekers. Ook organiseert en ondersteunt Gave projecten die relevant zijn voor vluchtelingen.