zondag 27 januari . . . collecte voor de zending

Zondag 27 januari . . is de 1e collecte voor “de zending” . .
en wel voor:
“LEPRAZENDING”

“Hoe dichtbij durf jij te komen”

In veel landen staan leprapatiënten er helemaal alleen voor: Dat was al zo met melaatsen in de Bijbelse tijd. En wat dat betreft is er weinig veranderd. Van het ene op het andere moment keert de samenleving zich tegen leprapatiënten. Veelal uit angst voor. . en onwetendheid over de ziekte.

Lepra is een oude ziekte, die ook in de 21e eeuw nog honderdduizenden slachtoffers per jaar maakt. Daarom wordt ieder jaar op een zondag van januari speciale aandacht gevraagd voor de uitzichtloze situatie waarin veel leprapatiënten verkeren. In landen waar lepra actueel is gebeurt dat vaak door middel van (voorlichtende) evenementen en demonstraties. In Nederland roept Leprazending ieder jaar de kerken op aandacht te besteden aan de slachtoffers van lepra, bijvoorbeeld door in de kerkdienst op die dag te preken over lepra (‘melaatsheid’), te bidden voor leprapatiënten, hun familie en hun zorgverleners, en/of te collecteren voor een lepraproject

De bediening van de Heilige Doop kan worden aangevraagd bij de predikant of wijkouderling. Doopdata 2019: zondag 17 februari, zondag 7 april, zondag 14 juli en zondag 27 oktober.

Beëindiging lidmaatschap
Beëindiging van het lidmaatschap van de PG. Marrum/Westernijtsjerk kan alleen geschieden door het zenden van een brief aan de kerkenraad met daarin de uitdrukkelijke verklaring, cq. reden van uitschrijving.
Hierop zal via het kerkelijk bureau de uitschrijvingsprocedure worden gestart.