Kerstmis 2014 Kerstmis 2014
“VREDE en LIEFDE BRENGEN - IS VREDE en LIEFDE ONTVANGEN”
Beste gemeente en dorpsgenoten,

“Kerstmis, licht in de duisternis”

Kerstmis vieren in 2014?

In de donkere wereld met zoveel ellende?

Verdriet, eenzaamheid, oordelen en veroordelen?

Oorlog, geweld, haat en nijd?

Een tijd van verwarring en ongeduld.

Ja … we kunnen samen Kerstmis vieren, ook in deze tijd. Deze donkere tijd betekent de opmaat naar het licht. Wanhoop mag niet het laatste woord hebben.

Kerstmis, tijd voor samen.

In deze tijd van druk, druk, druk ……Ons leven zo vol. Geen tijd, weinig rust. We hollen door. Als we niet uitkijken, leven we ieder voor zich. Zo zijn we met velen, en zo zijn we vaak alleen omdat we langs elkaar heen leven. De kerstperiode biedt een mooie gelegenheid om na te denken hoe we ons zelf willen verbinden met de grote en kleine wereld om ons heen. Daarnaast is december ook de cadeaumaand. Daarom voor u deze `Tsjerke-twirre` cadeau. Het is een klein cadeautje om van te genieten. Het kerkblad wil meer zijn. Het wil iedere inwoner van Marrum-Westernijtsjerk inspireren over het “Verhaal”. De geboorte van Jezus heeft een wereldwijde boodschap voor een ieder. Alleen waar hemelse wijsheid handen en voeten krijgt kan aards geluk ontstaan. Levenskunst bestaat voor een belangrijk deel in het vinden van de juiste balans; tussen alleen en samen, hoofd en hart, hemel en aarde. Met kerst mag die balans even doorslaan naar samen. Komt allen te samen. Een mooie oproep van een oud Kerstlied……….
Komt …Avondbloemen, Nachtvlinders, Luchtspiegels, Achterblijvers, Voorvechters.
Komt allen te samen, Jubelend van onvermogen.
Met onze struikelende gedachten, ons verleden.
Ons teleurgesteld verlangen en ons kinderlijk geloof.
Dat als een waakvlam ergens diep in gedachten lucht vindt om licht te geven.
Komt allen te samen. Om het feest te vieren, het feest te delen.
Laat ons drinken, op wat we niet begrijpen.
Want in het alleen zijn,
Zijn wij niet alleen.
Maar samen.
Tot het eind ter tijden …..

Komt allen te samen naar de Godeharduskerk van ons dorp, er is veel te vieren en te delen. Ik wens u/jou mooie waardevolle samen-momenten in deze kersttijd. Ook voor u/jou die het moeilijk heeft wens ik alle kracht, sterkte en zegen toe.
Utnamme fan de tsjerkerie segene krystdagen en
lok en seine foar 2015.